Heeft u bijverdiensten die buiten een dienstverband vallen?

Het kan zijn dat u dan over deze inkomsten belasting moet betalen. Afhankelijk van uw situatie, zijn tot een bepaald bedrag uw bijverdiensten belastingvrij. Daarboven betaalt u gewoon inkomstenbelasting over uw bijverdiensten. In sommige gevallen kan het ook zo zijn dat u btw moet afdragen. En geniet u een uitkering? Bijverdiensten kunnen ook gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering.

Heeft u een hobby waar u geld mee verdient?

Verdiensten uit uw hobby mogen geen winstoogmerk hebben. Meestal zijn de kosten van uw hobby hoger dan de inkomsten. Stijgen echter uw inkomsten uit hobbymatige activiteiten dan kan het zijn dat u btw moet afdragen en belasting over uw inkomsten moet betalen.

Heeft u minderjarige kinderen met een bijbaantje?

Minderjarige kinderen die een bijbaantje hebben moeten hun inkomen zelf bij de belastingdienst opgeven. Minderjarigen mogen tot een bepaald bedrag geld bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft voor de kinderbijslag of studiefinanciering. Wij informeren u graag tot welk bedrag uw kind mag bijverdienen.

Bijverdienen zonder zorgen – raadpleeg onze belastingadviseurs

Hoeveel u precies kunt bijverdienen en met welke factoren u rekening moet houden is volkomen afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een gesprek met één van onze belastingadviseurs kan u een hoop trammelant met de belastingdienst besparen. Twijfelt u? Neem gerust contact met ons op. Onze belastingadviseurs helpen u graag verder.

Vrijwilligerswerk met een vergoeding

Vrijwilligerswerk gaat ook gepaard met een vergoeding (althans dat is mogelijk). In hoever heeft dit invloed op uw belastingaangifte, toeslagen en eventuele uitkering? In een gesprek kunnen wij u en/of de vrijwilligersorganisatie hier over informeren. Omdat vrijwilligerswerk ook vaak gepaard gaat met krappe budgetten hanteren wij voor dit advies extra aantrekkelijke tarieven.